Terugblik Kletsaovend 2019

Een week voordat de tocht der tochten door het Haaikneuterrijk trekt vindt traditiegetrouw de Kletsaovend plaats. Een vermakelijke avond waarop de lachspieren worden getraind.

De vijf kletsers worden afgewisseld door ludieke tussenstukjes, verzorgd door de ex-kletsers, het Konijn van de buren & Co en de Afrikaanse stam. Maar voordat het programma begint worden de Flapdrollen in het zonnetje gezet. Deze vriendengroep heeft maar liefst 38 jaar geoberd tijdens de Kletsaovend. Dit jaar geven zij het stokje door aan de Flapdrollen Kiddo’s.

De eerste kletser van de avond is Dafne Diesel, vertolkt door Yveke van Gerven. Dafne is truckchauffeur van beroep, al was dat niet haar eerste keuze. Liever was ze zangeres geworden. Maar haar notenallergie zette een streep door deze droom. Onlangs heeft Dafne een aanvaring gehad met de politie omdat ze een gevaar op de weg was. Dat weet Dafne zelf ook wel, daarom rijdt ze altijd op de stoep. 

Daarna betreed Margaret Hermans de ton in de rol van Chanelleke. Chanelleke komt uit Broekhoven en heeft na drie ongelukkige huwelijken nu verkering met Ad uit Esbeek. Ze komt regelmatig op de fiets naar Esbeek en stopt dan af en toe in Hilvarenbeek voor een boodschap. Zo kocht ze laatst een dure fles wijn bij de Gall & Gall. Eenmaal buiten bedacht ze zich dat het wel erg zonde zou zijn als ze zou vallen met haar fiets en die fles wijn. Ze besloot hem meteen helemaal leeg te drinken. Maar goed ook, want daarna viel Chanelleke nog drie keer van haar fiets!

De derde kletser van de avond is een debutant. In de rol van Sjaan Klos betreed Vera van den Biggelaar voor het eerst de ton. Sjaan is de naaister van de Raad van Elf en tijdens dit jubileumjaar heeft ze het zomaar druk. Niet alleen is Sjaan aan het daten met één van de raadsleden, ook moet ze voor alle raadsleden een nieuw pak naaien. Daarom zocht Sjaan ondersteuning. Ze nam een dorpsgenoot mee naar de naailes maar helaas kreeg deze de stof niet onder de knie.

Na Sjaan betreed er opnieuw een crew-member van de Raad van Elf het podium. Dirk van Laarhoven is namelijk vertrouwenspersoon van de Raad van Elf. Dirk werkt al een tijdje in de zorg waar hij een stuk of tien halve zolen onder zijn hoede heeft. Dat maakt hem geknipt voor de rol van vertrouwenspersoon van het Raadsgezelschap. In de functie van Dirk is het vooral spitsuur tijdens de prinsenverkiezing. Na meerdere stemronden waarbij iedereen op zichzelf stemde heeft Dirk het heft in eigen hand genomen en Prins Ruud gekozen.  

De vijfde en laatste kletser is de meest ervaren tonprater van het stel. William van Eekelen staat voor de twaalfde keer in de ton, dit keer in de rol van Lowieke. Lowieke is geboren op 28 december, de dag van de onnozele kinderen. Wellicht verklaart dat zijn rapportcijfers, die niet al te hoog zijn. Zo haalde Lowieke een 5- voor geschiedenis. Eén van de proefwerkvragen van dat vak was wanneer Julius Caesar is gestorven. Dat kon Lowieke natuurlijk niet weten. Hij had helemaal geen rouwbrief gehad!

Klik hier voor de bijbehorende beelden.

Programma 2023

Haaikneuters & Haaikneuterinnekes het programma van 2023 is bekend. Vrijdag 10...

feb 2, 2023

Carnavalsvereniging "De Haaikneuters" - Copyright © 2022 | Pulles Media Design