Carnaval 2022 krijgt een verrassende wending

Haaikneuters en Haaikneuterinnen,

Een jaar geleden schreven we jullie over de onzekere aanloop naar carnaval 2021. Wat hadden we gehoopt dat dit een eenmalig schrijven was! Maar helaas is de situatie vandaag de dag nog steeds onzeker. Daarmee staat ook de 58e editie van Carnaval in het Haaikneuterrijk op losse schroeven en dat maakt het voor ons moeilijk om perspectief te bieden aan bijvoorbeeld de (jonge) Haaikneuters die staan te popelen om een wagen te bouwen. Met deze brief willen we daarom zoveel mogelijk antwoorden geven op mogelijke vragen omtrent de doorgang van carnaval in het Haaikneuterrijk.

Zodra we zeker weten dat we geen deugdelijke carnaval kunnen vieren in het weekend van 26 en 27 februari gaan we ons als Raad van Elf inzetten om een volledig weekend in juli (8, 9 en 10 juli) te wijden aan: CARNAVAL IN DE ZOMER! Een echte Esbeekse carnaval voor jong en oud, met een prins der Haaikneuters, een optocht en natuurlijk je carnavalstenue! Noteer deze datum dus alvast met potlood in je agenda!

Voor nu hebben we tot onze spijt moeten besluiten dat het Prinsenbal, de 55+ aovend en de Kletsaovend niet doorgaan. Dat betekent niet dat we het weekend van 26 en 27 februari onopgemerkt voorbij laten gaan. We zeiden het vorig jaar ook al: carnaval staat op de agenda, net zoals Pasen en Kerstmis. En dat merkten we ook aan het enthousiasme voor de door ons georganiseerde activiteiten: het carnavalsvirus is sterker dan het coronavirus! Binnen de op dat moment geldende maatregelen zullen we daarom ook dit jaar een programma opstellen. Hierover volgt begin februari meer informatie.

Samen met alle Haaikneuters gaan we, ondanks de onzekere tijd, streven naar een onvergetelijke maar zeker ook bijzondere carnaval!

Met carnavaleske groet,

Blijf gezond!

De Raad van Elf

Carnavalsvereniging "De Haaikneuters" - Copyright © 2022 | Pulles Media Design