Terugblik Kletsaovend 2020!

Nog zeven nachtjes slapen. Dan zal de optocht der optochten weer door het Haaikneuterrijk trekken. De Haaikneuters zijn in volle voorbereiding maar vanavond liggen de bouwschuren er nog één keer verlaten bij.

Het is namelijk weer tijd voor de jaarlijkse Kletsaovend. De avond wordt geopend door een sprookjesachtige dansgroep en presentatrice Vera Bouman heet de Haaikneuters welkom in de prachtig versierde gymzaal. Om de lachspieren warm te draaien voeren de ex-kletsers een vermakelijk toneelstukje op.

Dan is het de beurt aan de eerste kletser. In de rol van Sinterklaas brengt Lars Trommelen zijn buut. Hij vertelt dat meer en meer mensen hun pakjes online bestellen. Maar dat vindt hij niet zo erg. De vele zonnepanelen op de Esbeekse daken maken het zijn viervoeter Amerigo er niet makkelijker op.

Nu de kop eraf is, is het tijd om wat mensen in het zonnetje te zetten. Rob Hesselmans neemt na 9 jaar afscheid en Martijn van de Borne is 11 jaar lid van de Raad van Elf. Zij ontvangen hiervoor een bronzen Haaikneuter. Dan wordt Guus Buijlinckx op het podium geroepen. Na 35 jaar lid te zijn geweest van de Raad van Elf neemt de Koning der Haaikneuters afscheid van deze club. Guus wordt onderscheiden met een gouden Haaikneuter.

Terug naar de Kletsers. Astrid Lathouwers komt als stoere motorchick Bettie het podium op. Sinds kort is ze lid van motorclub de Vliegenvangers. Ze heeft dan wel geen rijbewijs maar beleeft de grootste avonturen in het zijspan. Met haar sterke mimiek krijgt Bettie keer op keer de lachers op haar hand. Na Bettie volgt er weer een tussenstukje. Er staat opnieuw een groep danseressen op het podium, dit keer met een spectaculaire lichtshow.

Het is tijd voor de eerste debutant. De Zeeuwse Anouk Broeren betreedt het podium als de bruid. Zeeuwen zijn zo zuinig dat Anouk zelfs met andere mannen op date ging om zo haar eigen man te sparen. Maar het huwelijk strandde en Anouk besloot in het Haaikneuterrijk op zoek te gaan naar de liefde. 

Na de pauze staat er wederom een debutant op het podium. Hij staat voor het eerst in de ton maar het podium is inmiddels bekend terrein voor deze kletser. Het is onze dorstlustige hoogheid Prins Kelt die zijn prinsensteek heeft ingeruild voor een padvindershoed. Jorn Wijten speelt de rol van Jorn Vonk. Maar ondanks dat ze dezelfde achternaam delen is Jorn niet zo’n avonturier als zijn neef Freek. Jorn werkte een tijdje bij het safaripark maar zelfs de schildpadden waren hem te snel af.

Dan wordt de ton nog eenmaal opzijgezet voor een tussenstukje. Rik van Gerven doet in zijn eentje een Rowan Atkinson imitatie en weet de zaal aan het lachen te krijgen als drummer zonder drumstel.

Het is tijd voor de laatste kletser. Ton de Lepper brengt als Tontje van ons Cor een stukje cabaret van het hoogste niveau. Met zijn immens droge humor zorgt hij ervoor dat bij menig bezoeker de tranen van het lachen over de wangen rollen. Na deze waardige afsluiter volgt er een gezellige feestavond. De generale repetitie zit erop. Esbeek is klaar voor carnaval.

door Lieke Tax

Foto’s vind je onder het archief van 2020 op deze website

Programma 2023

Haaikneuters & Haaikneuterinnekes het programma van 2023 is bekend. Vrijdag 10...

feb 2, 2023

Carnavalsvereniging "De Haaikneuters" - Copyright © 2022 | Pulles Media Design